Ζανέτα Καλβουρίδη, ARAD, LISTD, RAD Teach.Cert.

Η Ζανέτα Καλβουρίδη έχει εκπαιδευτεί στη σχολή χορού της Marilyn Κανόνη για 11 χρόνια. Στη συνέχεια σπούδασε στο Λονδίνο στο Stella Mann College. Μετά επέστρεψε στην Ελλάδα στη Σχολή Marilyn Staples-Κανόνη και απέκτησε το RAD Advanced ΙΙ (Classical Ballet), ISTD Advanced II (Modern Theatre Dance),  Associate in Modern Theatre Dance καθώς και το RAD Teaching Certificate (Distinction).Eίναι κάτοχος του Licentiate (Modern Theatre Dance) of the Imperial Society of Teachers of Dance.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στα κεντρικά του ISTD στο Λονδίνο, στο Dance Summer School in Edinburgh στην Σκωτία (κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό, ρεπερτόριο, jazz, contact improvisation, modern theatre dance) και το Jacob’s Pillow workshop στην Ελλάδα (musical, contemporary dance).

Έχει διδάξει για χρόνια σε σχολεία προσχολικής αγωγής μουσικοκινητική και έχει οργανώσει τις σχολικές τους παραστάσεις. Συνεργάστηκε ως βοηθός χορογράφου στο Greek RAD Junior Ballet και χορογράφησε θεατρικές παραστάσεις στο ελεύθερο θέατρο. Έχει χορέψει στις ομάδες «On Stage», «Greek RAD Junior Ballet», «Greek RAD Youth Ballet». Σήμερα συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία και την εξέλιξη του χορού και είναι εκπαιδευόμενη tutor της ISTD.

 

Ειρήνη Ροδοπούλου, ARAD, RAD Teach. Cert.

Η Ειρήνη Ροδοπούλου μαθήτευσε στη σχολή Μάριλυν Κανόνη  για 15 χρόνια μέσα στα οποία πήρε το RAD  Advanced II (Classical Ballet), το ISTD Advanced II (Modern Theatre Dance)  και το RAD Teaching Certificate (Distinction). Σπούδασε πιάνο μέχρι και τη σχολή της Ανωτέρας τάξης και Αρμονία στο Εθνικό Ωδείο Νέου Ψυχικού.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου και στο Dance Summer School in Edinburgh στην Σκωτία (κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό, ρεπερτόριο, character, jazz, contact improvisation). Έχει πολύχρονη πείρα διδασκαλίας σε προσχολικές ηλικίες τόσο σαν δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής όσο και σαν υπεύθυνη καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Συνεργάστηκε με το Εθνικό Ωδείο Νέου Ψυχικού ως χορογράφος σε musical παραστάσεις για παιδιά. Ως χορεύτρια ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει στις ομάδες Greek RAD Junior Ballet και Greek RAD Youth Ballet. Συνεχίζει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο χορό και στα παιδαγωγικά μέσα από σεμινάρια που παρακολουθεί κάθε χρόνο.

 

Μαρία Βλάχου

Η Μαρία Βλάχου ασχολούνταν από μικρή ηλικία ερασιτεχνικά με το χορό, ιδιαίτερα το κλασικό μπαλέτο. Το 2018 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην «Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Χάρη Μανταφούνη-Χοροχρόνος» και έλαβε το δίπλωμα Καθηγήτριας χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στα πλαίσια της επαγγελματικής της εκπαίδευσης έχει διδαχθεί το σύστημα Release και Limon του σύγχρονου χορού καθώς και το σύστημα Vaganova του κλασικού.

Το 2015 παράλληλα με την επαγγελματική της εκπαίδευση στο χορό ξεκίνησε και η ενασχόληση της με τη μέθοδο Pilates αρχικά ως μαθήτρια. Ενώ, το 2021 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση δασκάλων του συστήματος Basi Pilates στο studio NYSY (Comprehensive Diploma).

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της ξεκίνησε να διδάσκει κυρίως σύγχρονο και μετέπειτα Pilates. Από το 2016 συνεργάζεται σταθερά με την ομάδα χορού A priori, ενώ έχει συνεργαστεί και με άλλους χορογράφους και ομάδες συμμετέχοντας σε παραστάσεις και φεστιβάλ σύγχρονου χορού.